„A pillanat múlékony: akik számára csak holnap kezdődik az élet,
a ma elmulasztott tegnappá zsugorodik.” (Tatiosz)
Nyitóoldal Munkatársaink Rendelőink

Adventi üzenetek - Általános

Adventi üzenetek.

Adventi Várakozás

 

 

Advent, vagyis az eljövetel (az Úr eljövetele) a keresztény kultúrkörhöz kapcsolódó hagyomány. A karácsonyt megelőző négy hetes időszakot jelöli, amelynek végén a várakozás az eljövetelben éri el jutalmát. A csendesség időszaka ez, hív�nek és nem hívőnek egyaránt.

Manapság sok embernél előfordul, hogy a karácsonyt megelőző hetek az ajándék megvásárlásáért való harc jegyében telnek el. Munka, reklámok, akciók, tömeg, vásárlás, ezek a szavak jutnak eszébe sokunknak az ünnep közeledtével. Pedig csak egy való világ létezik, az, amely bennünk él.

 

Az alábbi tanácsok megvalósítását szívből ajánlom mindenkinek, könnyebbé teszi az életet, megszépíti az ünnep közeledtét. Ha követjük a szent estéig az itt leírtakat lelkünk hálás lesz érte. 

 

December 7.

ÉRTÉKEID FELIDÉZÉSÉNEK NAPJA

Ma gondolj gyakran arra, mi miért fontos neked életedben. Mit teszel, és mit tehetné még érte, és mennyire osztozol ezekben másokkal. Légy hálás minden lehetőségért, amitől csak egy picit jobbá válsz, vagy válik bárki.

 

December 8.

A KIMONDÁS NAPJA

Mondj ki azoknak, akit illet, minél több elismerést, szeretetet, bátorítást, bármit, ami jóérzéssel, derűvel tölt el, vagy őket tölthetné el.

 

December 9:

AZ ADÓSSÁG SZÁMBAVÉTELÉNEK NAPJA

Gondold át, kinek maradtál adósa bármivel. Vedd számba, hogy mit halogatsz, pedig meg kellene tenned. Tégy meg valamit ma, amivel „áttörsz” egy falat.

 

December 10:

A SZÉTVÁLOGATÁS NAPJA

Könnyű szívvel nevezd nevén a dolgokat: ez jó nekünk, ez nem jó. Erre szükségem van, erre már nem. Ezt folytatom, ezt többé már nem. Ettől jobban érzem magam, ez erőt vesz el.

 

December 11:

UGYANAZ - DERŰVEL

Bármit, ami mostanában lehangol vagy terhedre van, nézz más szemmel! Miért is ne lehetne akár úgy is? Miért is ne találhatnál másképp, másfajta rendet és értelmet ugyanannak?

 

 

 

 

December 12.

MÁSOK MEGHALLGATÁSÁNAK NAPJA

Adj figyelmet ma bárkinek, aki hozzád fordul. Légy rá nyitott! Bátorítsd, hogy beszéljen, és légy készen meghallgatni miként van igazán. Kérdezz és légy együtt érző.

 

December 13.

A LEGNAGYOB MULASZTÁSSAL SZEMBENÉZÉS NAPJA

 Mi az, amit nem tennél, de egykor megtetted? Amit nem mondanál, de sajnos elhangzott. Amit nem tettél meg, de meg kellett volna tenned.  Tedd jóvá, ha lehet. Mondd ki, amit kell, öleld meg, akit kell.  Oldozd fel önmagad, elfogadással, békével.

 

December 14.

A JÓVÁTÉTEL NAPJA

Ha kárt okoztál, tedd jóvá  Ha már nem teheted, tégy valamit, amit felajánlasz a megbocsátásért és megnyugvásért. Tedd jóvá, ahogy teheted.

 

December 15.

A HIBÁZTATÁS ELENGEDÉSE

Ha azt gondolod, hogy más az oka bármilyen nehézségednek, ha neheztelsz valakire, a hibáztatást ettől a naptól fogva engedd el, és nézd meg, mit tehetnél magadért, hogy ne légy sebezhető.

 

December 16.

A BELÁTÁS NAPJA

Ha visszanézel, talán már sejted, hogy miért alakult az élet éppen így. Próbáld megtalálni az értelmét, hasznát, jelentőségét mindennek.

 

December 17.

A JÓINDULAT NAPJA

Minden rossz mögött ott van egy igyekezet. A rossz panasz, hogy valami nem tud elég jó lenni. Próbáld meglátni mindenben ezt a könyörgést, és ha tudsz, segíts!

 

December 18.

A BELEMERÜLÉS NAPJA

Adj mindennek annyi időt, hogy megláthasd lényegét. Igyekezz, hogy másképp lásd, hogy mindent megtudj róla abban a pillanatban. Aminek figyelmet szentelsz, azt könnyen megszereted…

 

December 19.

A KESERŰ GONDOLATOK ELENGEDÉSÉNEK NAPJA

Próbáld meg észrevenni, ha negatív gondolatok, érzelmek bukkannak föl benned. És nyomban engedd szélnek őket. Mondd ki magadban: Azt választom, hogy csak szemlélődöm, nem ítélek!

 

 

 

December 20.

A CSODÁK MEGLÁTÁSÁNAK NAPJA

„Pocsolyában fodrozódik a szél, nézegeti magát benne egy kisgyerek. Az ágak végén egy gyöngyszemet képez az eső, fény szikrázik az üvegcserepeken.”

Keresd ma mindenben a csodást!

 

December 21.

A HÁLA NAPJA

Vedd számba, kinek miért mondhatsz köszönetet, kitől mit kaptál. Tekintsd át lelki hozományod, uradalmadat.

 

December 22.

KINCSEID SZÁMBAVÉTELÉNEK NAPJA

Mit mivé gyarapítottál? Mit viszel tovább? Mit növesztenél?

 

December 23:

MEGBOCSÁJTOK-SZERETLEK

Mondd ezt ki százszor magadban annak, akit illet. Minden elrendezetlen ügyedben mondd ki, máskor is.

 

 

December 24:

A SZERETETFONÁL KIBOCSÁJTÁSÁNAK NAPJA

 

Az Égből a szívedbe húzz egy erős fényes szálat, ez a szeretetfonál. Ezt a fonalat növeszd ki a szívedből, és tedd mindazok szívébe, akinek áldást, békességet és szeretetet küldesz ezen a napon.

 

 

A szeretetfonálból jusson minden embernek, és ne csak ezen a napon.

 

Áldott Karácsonyt Mindenkinek!

 

 

                                                                              Hartmann Ferenc

 

Köszönetemet fejezem ki Révi Juditnak, akitől a szép gondolatok eredeti változatát megkaptam.