Kezelni az elkerülhetetlent, hogy elkerüljük a kezelhetetlent"
Nyitóoldal Munkatársaink Rendelőink

Kedves Érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy cégünk 2015 - óta nem folytat hivatalos felnöttképzést. Előadásaink és tanfolyamaink ismeretterjesztő jellegűek. Elvégzését igazoljuk, de bizonyítványt vagy egyéb okiratot nem állíthatunk ki!

 Új tanfolyamaink indulása szeptembertől várható. Kiírásuk folyamatban van.
Kiemelt képzéseink:

A felsorolt tanfolyamok mindegyike elvégezhető 2 - 4 fős magántanulói rendszerben is. Információ: Hartmann Ferenc. Telefon: 0630-377-6410
Kínai gyermekmasszázs tanfolyam I. rész

Az alapfokú kínai gyermekmasszázs tanfolyam elvégzése ajánlott szülőknek, védőnőknek, gyermekekkel foglalkozóknak, masszázsterapeutáknak, stb.
A képzés célja olyan praktikák megtanítása, amelyek jól használhatóak a mindennapokban orvosi, vagy egyéb szakellátást nem igénylő diszharmóniák otthoni ellátására, egészségmegőrzésre. A tanultak 1 – 7 éves korú gyermekeknél alkalmazva a leginkább hatékonyak. A képzés egymásra épülő modulokból áll. Segédanyagot biztosítunk.  

Az első rész tematikája
A képzést Hartmann Ferenc kínaimasszázs terapeuta vezeti.
Helyszín: Később kerül megnevezésre
Időpont: Kijelőlése folyamatban van   Időtartam: kb. 7 tanóra
Ára: 8000 Ft/ fő
Jelentkezés és információ: Hartmann Ferenc, telefon: 06-30-377-6410
Email: hartmann@juglandis.hu  Web: www.juglandis.hu
                                 
                                  
                                   Ajánlások                    „ Ezüstkapocs, selyemfonál,
                                                                        Egy test –s lélekké fűzni két
                                                                        embernek szellemét, szívét . „ 
                                                                                            /Sir Walter Scott/
 Kedves Szülők és Leendő Szülők
E fenti mottóval, meleg szívvel ajánlom figyelmükbe Hartmann Ferenc: Kínai gyermekmasszázs c. jegyzetét és tanfolyamát. Ferenc a kínai masszázstechnikák, a kínai gyógyászat, általam is nagyra becsült ismerője.
Napjainkban sem tulajdonítunk sajnos nagy jelentőséget annak a régóta ismert tapasztalatnak, hogy mennyire fontos a gondoskodás mellett a meghittség, az ősbizalom. Egy újszülöttnek hiába mesélem el szavakkal az iránta érzett szeretetemet, nem sokat ért belőle. De bőrének érintésével tudok szeretetet, meghittséget sugározni felé. Gyakran annyi is elég, ha az anya szerető meleg kezét gyermekére helyezi. Az érintés megnyugtatja a kicsit.
A hagyományos kínai orvoslás szerint a betegség a belső egyensúly felborulásakor alakul ki. Az egyensúlyért a test benső energiája, a „csí”, a vér és a testfolyadékok a felelősek.  Masszázskezeléssel az a cél, hogy a csí, a vér, és a testfolyadékok keringését segítsük. Ebben a jegyzetben útmutatást kapnak, hogy mindezt, hogyan tehetik meg.
A gyermek születésével a családnak kalandokban gazdag, csodálatos, más élet kezdődik. Kívánom, hogy használják szeretettel és türelemmel a masszázst.
Dr Tóth Mária Csecsemő és gyermekgyógyász szakorvos
 
 
Kínai Gyermekmasszázs – Ajánlás Hartmann Ferenc tanfolyamához
Köszönöm Hartmann Ferencnek, hogy népszerűsíti Magyarországon a kínai Tuina gyermekmasszázst. Munkája hiánypótló, mert magyar nyelven nagyon kevés a hiteles irodalom és az alapfokú képzés. Önállóan tanár nélkül pedig semmiképp sem értelmezhető, tanulható.
A tanfolyam jól felépített, érthető. A tanfolyamhoz készült jegyzet fontos fogalmakat tartalmaz a tájékozódáshoz. Megtanulható és alkalmazható kezelési leírást ad, képekkel segíti a kezelési helyek és módok megértését, tisztázza a kezelő szakértelme szerinti kompetencia határokat.
A keleti orvoslás betegség megelőző és tulajdonképpen mindenki számára –szülő, szakember- használható rendszere óriási kincs. Szülők számára nagyon hasznos az orvosi ellátást nem igénylő problémák otthoni kezelésére.
Tapasztalatom szerint a gyerekeknek korunkban leginkább a figyelem és kizárólag a szülő valódi megosztás, eszközök nélküli jelenléte, szeretete hiányzik. Az a gyermek lesz boldog, akire valóban figyelnek, akit dögönyöznek, akit masszíroznak, akire időt szánnak. Tehát a masszázs nemcsak kezelés, hanem egy varázslatos kapcsolat lehet szülő és gyermeke között.
A tanfolyam elvégzését szeretettel javaslom mindenkinek!
Horváth Judit konduktor
 
 
 
Ajánlás a Kínai gyermekmasszázs alaptanfolyamhoz
Az ember legfőbb törekvése egészségének megőrzésére irányul. Évezredek alatt rengeteg módszer fejlődött ki, amely célja a gyógyítás – megelőzés volt. Ezek közé tartoznak a különböző masszázstechnikák, melyeket a nyugati orvosi és pedagógiai módszerek kiegészítéseként igen hatékonyan alkalmaznak az erre képzett szakemberek. Jellemzően gyógytornászok, gyógypedagógusok.

A masszázs részben ösztönös dolog, amely az érintés varázsán túlmutatva a szervezetünkre pozitív hatást gyakorol. Az idegrendszer, az izomzat, a mozgás fejlődését nagyon jól támogatja. Ezt megfigyelték valószínűleg már az őskórban is, de kidolgozott formában csak az ókorban kezdték alkalmazni legelőször Kínában.
Minden masszázs több színtéren alkalmazható, így a kínai gyermekmasszázs is. A legelső szint a családban egészségmegőrzésre, kisebb diszharmóniák kezelésére szolgál. Elsajátításával, a szerző javaslatait követve biztonsággal használhatjuk gyermekeinken.
Hartmann Ferenc kínaimasszázs terapeuta nagy tapasztalattal rendelkező szakember. Előadása és jegyzete jól kidolgozott, hiteles szakmai alapokon nyugszik. Hiánypótló ebben a témában.
Szeretettel ajánlom szülőknek és gyermekekkel foglakozó szakembereknek egyaránt. Hasznos segítség azok számára, akik szeretnének megismerkedni ennek a kiváló módszernek alapjaival.


Papp Erika gyógypedagógus, kineziológus